Häät poikkeusaikana

Vihkimisiä  ja avioliittoon siunaaminen voidaan toimittaa myös poikkeusoloissa. Rajoitukset ja muut suositukset ja määräykset koskevat myös vihkitoimitusta ja hääjuhlaa. 

Ohjeita osallistujille 1.6.2020 alkaen

  • Vähänkään hengitystieoireita kokevan henkilön ei tule osallistua tilaisuuteen.
  • Tilaisuudessa tulee kaikin käytettävissä olevin keinoin pyrkiä välttämään tartuntariskiä. Tärkeää on hyvä käsihygienia ja 1-2 metrin turvallinen välimatkasta toisiin osallistujiin.
  • Läheiset, jotka eivät pääse osallistumaan nyt tilaisuuteen, voidaan huomioida esimerkiksi siten, että hääpari järjestää tilaisuuden videoimisen tai striimaamisen älypuhelimella. 

Osallistujien määrää koskevaa tietoa 1.6.2020 alkaen

  • Kirkossa tilaisuuteen voi osallistua yli 50 henkilöä sen mukaan miten kirkkotila mahdollistaa 1-2 metrin turvavälin. Tietoa kirkkotilan mahdollistamasta osallistujamäärästä saat tältä verkkosivulta ja Palvelutoimistosta mahdollisimman pian. Tilojen kartoitus on parhaillaan käynnissä. 

Häiden siirtäminen 

  • Aiemmin sovittuja vihkimisiä voidaan tarvittaessa siirtää. Edellä mainitut ohjeet koskevat myös avioliittoon siunaamista. 

Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteri

Toimistot ja palvelunumerot avoinna ma-pe klo 9-15
Tarkista poikkeukselliset aukioloajat ►
Käyntiosoite: Ilvolankatu 14 b
74100 Iisalmi


Palvelutoimisto
Häät, kaste ja tilavaraukset 

 044 7335 202
Palvelut Iisalmen, Lapinlahden, Pielaveden, Sonkajärven, Varpaisjärven seurakunnille. 

Aluekeskusrekisteri
☎ 044 7335 202ylasavon.virkatodistukset@evl.fi  
verkkopalvelut ► 
Avioliiton esteiden tutkinta, virkatodistukset, sukuselvitykset- ja tutkimukset sekä kirkkoon liittyminen ja eroaminen. 
Ylä-Savon seurakuntayhtymän aluekeskusrekisterin palvelut avautuvat 1.6.2019 alkaen myös Keiteleen, Rautavaaran, Vieremän seurakunnille. 

Faksi 017 8335 233

Aukioloajat

Toimistoilla ei valitettavasti voi asioida koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Asiointi tapahtuu puhelimitse, sähköpostitse ja verkkopalveluita hyödyntämällä. Sähköisten palveluiden käyttöön annetaan neuvontaa puhelimitse.  Aukioloajat 9-15 ma-pe. Poikkeuksellisesti ti 26.5. palvelemme puhelimitse klo 9-13.30.