Häät koronapandemian aikana

Vihkimisiä  ja avioliittoon siunaaminen voidaan toimittaa myös koronapandemian aikana. Rajoitukset ja muut suositukset ja määräykset koskevat myös vihkitoimitusta ja hääjuhlaa.

Ohjeita osallistujille 1.6.2020 alkaen

• Vähänkään hengitystieoireita kokevan henkilön ei tule osallistua tilaisuuteen.
  • Tilaisuudessa tulee kaikin käytettävissä olevin keinoin pyrkiä välttämään tartuntariskiä. Tärkeää on hyvä käsihygienia ja 1-2 metrin turvallinen välimatkasta toisiin osallistujiin.
  • Läheiset, jotka eivät pääse osallistumaan nyt tilaisuuteen, voidaan huomioida esimerkiksi siten, että hääpari järjestää tilaisuuden videoimisen tai striimaamisen älypuhelimella.

Osallistujien määrää koskevaa tietoa 1.6.2020 alkaen

• Kirkossa tilaisuuteen voi osallistua yli 50 henkilöä sen mukaan miten kirkkotila mahdollistaa 1-2 metrin turvavälin. Tietoa kirkkotilan mahdollistamasta osallistujamäärästä saat tältä verkkosivulta ja Palvelutoimistosta mahdollisimman pian. Tilojen kartoitus on parhaillaan käynnissä.

Häiden siirtäminen

• Aiemmin sovittuja vihkimisiä voidaan tarvittaessa siirtää. Edellä mainitut ohjeet koskevat myös avioliittoon siunaamista.

Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteri

Aukioloajat

Toimistot ja palvelunumerot avoinna ma-pe klo 9-15.

► Tarkista poikkeukselliset aukioloajat.

Käyntiosoite

Ilvolankatu 14 b, 74100 Iisalmi.
► Toimiston sijainti.

Palvelutoimisto

Häät, kaste ja tilavaraukset. Palvelut Iisalmen, Lapinlahden, Pielaveden, Sonkajärven ja Varpaisjärven seurakunnille.
Puhelinnumero: ☎ 044 7335 202.
Sähköpostiosoite: ylasavon.virkatodistukset@evl.fi.
► Palvelutoimiston palvelut.

Aluekeskusrekisteri

Avioliiton esteiden tutkinta, virkatodistukset, sukuselvitykset- ja tutkimukset sekä kirkkoon liittyminen ja eroaminen. Ylä-Savon seurakuntayhtymän aluekeskusrekisterin palvelut avautuvat 1.6.2019 alkaen myös Keiteleen, Rautavaaran, Vieremän seurakunnille.
Puhelinnumero: ☎ 044 7335 202.
Sähköpostiosoite: ylasavon.virkatodistukset@evl.fi.
► Aluekeskusrekisterin palvelut.

Aukioloajat

Palvelutoimisto ja aluekeskusrekistin sekä Hautauspalveluiden toimistoilla ei valitettavasti voi asioida koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Asiointi tapahtuu puhelimitse, sähköpostitse ja verkkopalveluita hyödyntämällä. Sähköisten palveluiden käyttöön annetaan neuvontaa puhelimitse. Aukioloajat 9-15 ma-pe.