Häät koronapandemian aikana

(Päivitetty 20.1.2021)

Avioliittoon vihkiminen ja avioliiton siunaaminen voidaan toimittaa myös koronapandemian aikana.

Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakunnissa noudatetaan 22.2.2021 saakka Itä-Suomen aluehallintovirasto 20.1.2021 antamaa päätöstä kieltää koko toimialueensa kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä.  Tämän rajoituksen lisäksi suositellaan, ettei myöskään yksityisitilaisuuksissa järjestettäisi yli 20 hengen kokoontumisia. Nämä suositukset koskevat häätilaisuuksia kirkollisen toimituksen ja hääjuhlan osalta.

Ohjeita osallistujille

• Vähänkään hengitystieoireita kokevan henkilön ei tule osallistua tilaisuuteen.
  • Maskeja on suositeltavaa käyttää.
  • Tilaisuudessa tulee kaikin käytettävissä olevin keinoin pyrkiä välttämään tartuntariskiä. Tärkeää on hyvä käsihygienia ja 1-2 metrin turvallinen välimatkasta toisiin osallistujiin.
  • Läheiset, jotka eivät pääse osallistumaan nyt tilaisuuteen, voidaan huomioida esimerkiksi siten, että hääpari järjestää tilaisuuden videoimisen tai striimaamisen älypuhelimella.

Osallistujien määrää koskevaa tietoa

• Kirkollisissa toimituksissa osallistujamäärä on rajattu enintään 20 henkilöön.

Häiden siirtäminen

• Aiemmin sovittuja juhlia voidaan tarvittaessa siirtää.

Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteri

Aukioloajat

Toimistot ja palvelunumerot avoinna ma-pe klo 9-15.

Toimistoilla ei valitettavasti voi asioida koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Asiointi tapahtuu puhelimitse, sähköpostitse ja verkkopalveluita hyödyntämällä. Sähköisten palveluiden käyttöön annetaan neuvontaa puhelimitse. Aukioloajat 9-15 ma-pe.

► Tarkista poikkeukselliset aukioloajat.

Käyntiosoite

Ilvolankatu 14 b, 74100 Iisalmi.
► Toimiston sijainti.

Palvelutoimisto

Häät, kaste ja tilavaraukset. Palvelut Iisalmen, Lapinlahden, Pielaveden, Sonkajärven ja Varpaisjärven seurakunnille.
Puhelinnumero: ☎ 044 7335 202.
Sähköpostiosoite: ylasavon.virkatodistukset@evl.fi.
► Palvelutoimiston palvelut.

Aluekeskusrekisteri

Avioliiton esteiden tutkinta, virkatodistukset, sukuselvitykset- ja tutkimukset sekä kirkkoon liittyminen ja eroaminen. Ylä-Savon seurakuntayhtymän aluekeskusrekisterin palvelut avautuivat 1.6.2019 myös Keiteleen, Rautavaaran, Vieremän seurakunnille.
Puhelinnumero: ☎ 044 7335 202.
Sähköpostiosoite: ylasavon.virkatodistukset@evl.fi.
► Aluekeskusrekisterin palvelut.