Häät koronapandemian aikana

(Tiedot päivitetty 17.1.2022)

Häitä koskevien ohjeiden tarkoitus on suojella osallistujia tartunnalta ja tehdä häistä turvalliset osallistujille. Ylä-Savon seurakuntayhtymän Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisterin virkailijat, vihkitoimituksen tekevä pappi, sekä suntiot auttavat kysymyksissä.

Noudatamme viranomaisten antamia määräyksiä ja suosituksia. Kirkoissa ja kappeleissa on käytössä 1/3 osa paikoista. Kirkkojen ja kappeleiden paikkamäärät voit tarkistaa täältä.

Kirkollisten toimitusten jälkeen vietettävät hääjuhlat ovat yksityistilaisuuksia. Niitä koskevat ohjeet ja mahdolliset määräykset kannattaa tarkistaa kaupungin/kunnan verkkosivuilta.

Koronainfoa

Ohjeita osallistujille

• Seurakunnat muistuttavat, että THL suosittelee rokottautumista niille, joille se on mahdollista.
  • Maskia suositellaan käytettäväksi tilaisuuden ajan
  • Hyvästä käsi- aivastus- ja yskimishygieniasta tulee huolehtia
  • Oireisena ei kastetilaisuuteen voi osallistua
  • Kotitestin voi tehdä, jos epäilee altistuneensa
  • THL: Tarttuminen ja suojautuminen - koronavirusLinkki avautuu uudessa välilehdessä (thl.fi)

Läheiset, jotka eivät pääse osallistumaan nyt tilaisuuteen, voidaan huomioida esimerkiksi siten, että hääpari järjestää tilaisuuden videoimisen tai striimaamisen älypuhelimella

Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteri

Palvelutoimisto

Häät, kaste ja tilavaraukset. Palvelut Iisalmen, Keiteleen, Lapinlahden, Pielaveden, Sonkajärven ja Varpaisjärven seurakunnille.
Puhelinnumero: ☎ 044 7335 202.
Sähköpostiosoite: ylasavon.virkatodistukset@evl.fi.
► Palvelutoimiston palvelut.

Aluekeskusrekisteri

Avioliiton esteiden tutkinta, virkatodistukset, sukuselvitykset- ja tutkimukset sekä kirkkoon liittyminen ja eroaminen. Ylä-Savon seurakuntayhtymän aluekeskusrekisterin palvelut avautuivat 1.6.2019 myös Keiteleen, Rautavaaran, Vieremän seurakunnille.
Puhelinnumero: ☎ 044 7335 202.
Sähköpostiosoite: ylasavon.virkatodistukset@evl.fi.
► Aluekeskusrekisterin palvelut.

Aukioloajat

Toimistot ja palvelunumerot avoinna ma-pe klo 9-15.

► Tarkista poikkeukselliset aukioloajat.

Käyntiosoite

Ilvolankatu 14 b, 74100 Iisalmi.
► Toimiston sijainti.