Häät koronapandemian aikana

(Päivitetty 4.8.2020)

Vihkiminen ja avioliittoon siunaaminen voidaan toimittaa myös koronapandemian aikana.

Aluehallintovirastot suosittelevat, että tilaisuuksissa noudatetaan edelleen THL:n ja OKM:n 21.9.2020 antamaa ohjetta koronaviruksen leviämisen estämiseksi (Siirryt linkistä minedu.fi sivustoon pdf-verkkodokumenttiin)

Ylä-Savon seurakuntayhtymässä jumalanpalvelusten ja kirkollisten toimitusten ohjeet ja käytännöt perustuvat näihin suosituksiin.

Ohjeita osallistujille

• Vähänkään hengitystieoireita kokevan henkilön ei tule osallistua tilaisuuteen.
  • Tilaisuudessa tulee kaikin käytettävissä olevin keinoin pyrkiä välttämään tartuntariskiä. Tärkeää on hyvä käsihygienia ja 1-2 metrin turvallinen välimatkasta toisiin osallistujiin.
  • Läheiset, jotka eivät pääse osallistumaan nyt tilaisuuteen, voidaan huomioida esimerkiksi siten, että hääpari järjestää tilaisuuden videoimisen tai striimaamisen älypuhelimella.

Osallistujien määrää koskevaa tietoa

Häiden siirtäminen

• Aiemmin sovittuja vihkimisiä voidaan tarvittaessa siirtää. Edellä mainitut ohjeet koskevat myös avioliittoon siunaamista.

Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteri

Aukioloajat

Toimistot ja palvelunumerot avoinna ma-pe klo 9-15.

Toimistoilla ei valitettavasti voi asioida koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Asiointi tapahtuu puhelimitse, sähköpostitse ja verkkopalveluita hyödyntämällä. Sähköisten palveluiden käyttöön annetaan neuvontaa puhelimitse. Aukioloajat 9-15 ma-pe.

► Tarkista poikkeukselliset aukioloajat.

Käyntiosoite

Ilvolankatu 14 b, 74100 Iisalmi.
► Toimiston sijainti.

Palvelutoimisto

Häät, kaste ja tilavaraukset. Palvelut Iisalmen, Lapinlahden, Pielaveden, Sonkajärven ja Varpaisjärven seurakunnille.
Puhelinnumero: ☎ 044 7335 202.
Sähköpostiosoite: ylasavon.virkatodistukset@evl.fi.
► Palvelutoimiston palvelut.

Aluekeskusrekisteri

Avioliiton esteiden tutkinta, virkatodistukset, sukuselvitykset- ja tutkimukset sekä kirkkoon liittyminen ja eroaminen. Ylä-Savon seurakuntayhtymän aluekeskusrekisterin palvelut avautuvat 1.6.2019 alkaen myös Keiteleen, Rautavaaran, Vieremän seurakunnille.
Puhelinnumero: ☎ 044 7335 202.
Sähköpostiosoite: ylasavon.virkatodistukset@evl.fi.
► Aluekeskusrekisterin palvelut.

Aukioloajat

Toimistoilla ei valitettavasti voi asioida koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Asiointi tapahtuu puhelimitse, sähköpostitse ja verkkopalveluita hyödyntämällä. Sähköisten palveluiden käyttöön annetaan neuvontaa puhelimitse. Aukioloajat klo 9-15 ma-pe. Huom. ke 30.9.2020 avoinna klo 10-15.