Häät koronapandemian aikana

(Tiedot päivitetty 13.10.2021)

Häitä koskevien ohjeiden tarkoitus on suojella osallistujia tartunnalta ja tehdä häistä turvalliset osallistujille. Ylä-Savon seurakuntayhtymän Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisterin virkailijat, vihkitoimituksen tekevä pappi, sekä suntiot auttavat kysymyksissä.

Noudatamme toiminnassamme viranomaisten suosituksia. Huolehdimme käsihygieniasta ja suosittelemme kasvomaskin käyttöä silloin kun ihmisiä on paljon. Kirkoissa, kappeleissa ja seurakuntataloilla osallistujarajoituksista on luovuttu.

Mikäli alueen koronapandemian tilanne heikkenee, noudatamme viranomaisen antamia määräyksiä ja suosituksia.

Kirkollisten toimitusten jälkeen vietettävät hääjuhlat ovat yksityistilaisuuksia, joissa on hyvä huomioida viranomaisten mahdolliset suositukset. Näistä löydät tietoa kaupungin/kunnan verkkosivuilta.

Koronainfoa

Ohjeita osallistujille

•    Kasvomaskien käyttö on suositeltavaa erityisesti jos osallistujia on paljon.
•    Hyvästä käsi- aivastus- ja yskimishygieniasta tulee huolehtia.
•    Flunssaoireisena ei häihin voi osallistua.

Läheiset, jotka eivät pääse osallistumaan nyt tilaisuuteen, voidaan huomioida esimerkiksi siten, että hääpari järjestää tilaisuuden videoimisen tai striimaamisen älypuhelimella

Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteri

Aukioloajat

Toimistot ja palvelunumerot avoinna ma-pe klo 9-15.

► Tarkista poikkeukselliset aukioloajat.

Käyntiosoite

Ilvolankatu 14 b, 74100 Iisalmi.
► Toimiston sijainti.

Palvelutoimisto

Häät, kaste ja tilavaraukset. Palvelut Iisalmen, Keiteleen, Lapinlahden, Pielaveden, Sonkajärven ja Varpaisjärven seurakunnille.
Puhelinnumero: ☎ 044 7335 202.
Sähköpostiosoite: ylasavon.virkatodistukset@evl.fi.
► Palvelutoimiston palvelut.

Aluekeskusrekisteri

Avioliiton esteiden tutkinta, virkatodistukset, sukuselvitykset- ja tutkimukset sekä kirkkoon liittyminen ja eroaminen. Ylä-Savon seurakuntayhtymän aluekeskusrekisterin palvelut avautuivat 1.6.2019 myös Keiteleen, Rautavaaran, Vieremän seurakunnille.
Puhelinnumero: ☎ 044 7335 202.
Sähköpostiosoite: ylasavon.virkatodistukset@evl.fi.
► Aluekeskusrekisterin palvelut.