Häät koronapandemian aikana

(Päivitetty 9.6.2021) 

Häitä koskevien ohjeiden tarkoitus on suojella osallistujia tartunnalta ja tehdä häistä turvalliset osallistujille. Ylä-Savon seurakuntayhtymän Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisterin virkailijat, vihkitoimituksen tekevä pappi, sekä suntiot auttavat kysymyksissä. 

Kirkoissa noudatetaan maskeihin, riittäviin turvaväleihin ja käsihygieniaan annettuja ohjeita ja niiden noudattamisessa ohjataan tulijoita. 

Tilat voivat asettaa rajoituksia kokoontumismääriin. 

Tiedot turvavälit huomioivasta laskennallisesta osallistujamäärästä on nähtävillä tilan omalla sivulla seurakuntien verkkosivuilla Kirkot ja tilat -osiossa. Kaikkien seurakuntien kirkkojen, kappeleiden ja seurakuntasalien osalta tiedot löytyvät täältä. Linkki avautuu uudessa välilehdessäTilojen mahdollistamasta osallistujamäärästä saa myös tietoa Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteristä. 

Kirkollisten toimitusten jälkeen vietettävät hääjuhlat ovat yksityistilaisuuksia, joissa on suositeltavaa noudattaa voimassa olevaa kokoontumisrajoitusta. 

Mikäli alueen koronapandemian tilanne heikkenee, osallistujamäärää rajataan Itä-Suomen aluehallintoviraston ja Kuopion hiippakunnan piispan Jari Jolkkosen antamien ohjeiden mukaan. 

THL:n ja OKM:n 31.5.2021 antama ohje koronaviruksen leviämisen estämiseksi (Siirryt linkistä minedu.fi sivustoon pdf-verkkodokumenttiin).Linkki avautuu uudessa välilehdessä 

Ohjeita osallistujille 

  • Henkilöiden tai seurueiden väliin tulee jäädä riittävä turvaetäisyys. 
  • Kasvomaskien käyttö on suositeltavaa. 
  • Hyvästä käsi- aivastus- ja yskimishygieniasta tulee huolehtia. 
  • Flunssaoireisena ei häihin voi osallistua. 

Läheiset, jotka eivät pääse osallistumaan nyt tilaisuuteen, voidaan huomioida esimerkiksi siten, että hääpari järjestää tilaisuuden videoimisen tai striimaamisen älypuhelimella.  

Häiden siirtäminen  

Aiemmin sovittuja juhlia voidaan tarvittaessa siirtää. 

Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteri

Aukioloajat

Toimistot ja palvelunumerot avoinna ma-pe klo 9-15.

Toimistoilla ei valitettavasti voi asioida koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Asiointi tapahtuu puhelimitse, sähköpostitse ja verkkopalveluita hyödyntämällä. Sähköisten palveluiden käyttöön annetaan neuvontaa puhelimitse. Aukioloajat 9-15 ma-pe.

► Tarkista poikkeukselliset aukioloajat.

Käyntiosoite

Ilvolankatu 14 b, 74100 Iisalmi.
► Toimiston sijainti.

Palvelutoimisto

Häät, kaste ja tilavaraukset. Palvelut Iisalmen, Keiteleen, Lapinlahden, Pielaveden, Sonkajärven ja Varpaisjärven seurakunnille.
Puhelinnumero: ☎ 044 7335 202.
Sähköpostiosoite: ylasavon.virkatodistukset@evl.fi.
► Palvelutoimiston palvelut.

Aluekeskusrekisteri

Avioliiton esteiden tutkinta, virkatodistukset, sukuselvitykset- ja tutkimukset sekä kirkkoon liittyminen ja eroaminen. Ylä-Savon seurakuntayhtymän aluekeskusrekisterin palvelut avautuivat 1.6.2019 myös Keiteleen, Rautavaaran, Vieremän seurakunnille.
Puhelinnumero: ☎ 044 7335 202.
Sähköpostiosoite: ylasavon.virkatodistukset@evl.fi.
► Aluekeskusrekisterin palvelut.