Varpaisjärven kirkkoa ja seurakuntataloa koskevat uutiset

Tältä sivulta voit seurata uutisointia, kirkkotilan kehittämissuunnitelmia sekä seurakuntatalon tulevaisuuteen liittyvää viestintää ja päätöksentekoa.

Varpaisjärven kirkon kirkkotilan kehittäminen

Varpaisjärven kirkon kirkkotilan kehittämismahdollisuuksia on aloitettu selvittämään. Muutosten suunnitteluun on varattu 40 000 euron määräraha ja valittu työryhmä. Muutoksien suunnittelijana toimii SAFA arkkitehti Arto Mattila. Muutossuunnitelmiin tarvitaan Museoviraston lausunto ja kirkkohallituksen vahvistamispäätös.

Varpaisjärven seurakuntatalon tulevaisuus

Ylä-Savon seurakuntayhtymän uudessa kiinteistöstrategiassa Varpaisjärven seurakuntatalosta ollaan luopumassa sen käyttöiän päätyttyä. Varpaisjärven seurakuntatalon luokitusta nostettiin kiinteistöstrategiassa realisoitavien kiinteistöjen luokasta lyhytaikaisesti omistettaviin ja ylläpidettäviin kiinteistöihin, joista luovutaan käyttöiän päätyttyä. Kiinteistöt, jotka ovat kiinteistöstrategiassa määritelty realisoitaviin tai kiinteistöihin, joista luovutaan käyttöiän päätyttyä, käsitellään vielä erikseen tapauskohtaisesti.

Varpaisjärven seurakuntatalon tulevaisuudesta ei siis ole vielä tehty päätöstä Ylä-Savon seurakuntayhtymän yhteisessä kirkkoneuvostossa. Seurakuntatalon tulevaisuus selviää vuoden 2022 aikana, mutta tarkka ajankohta ei ole vielä tiedossa.

Kiinteistöstrategia

Kiinteistöjen ja toimitilojen omistamisen tai muun hallinnoinnin tarkoituksena on ensisijaisesti toimitilojen järjestäminen organisaation ydintehtävää, seurakuntien tekemää seurakuntatyötä varten.

Keskeisenä tavoitteena strategiaa laadittaessa on tilojen käytön tehostaminen, kiinteistöistä aiheutuvien kustannusten hallinta, kiinteistömassan hallittu vähentäminen ja kiinteistötoimen kulujen saattaminen tasolle, jonka seurakuntayhtymä kykenee strategiakaudella kantamaan.

Kiinteistöstrategia vuosille 2021-2030 (pdf)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Havainnekuvat kirkkotilan kehittämisestä

Havainnekuvat on luotu Arkkitehtitoimisto Arto Marttila Oy:n rakennepiirrosten pohjalta.

Varpaisjärven kirkkotila nyt. Lataa kuvan pdf-tiedosto tästä.

Havainne kuva mahdollisista muutoksista. Lataa havainnekuvan pdf-tiedosto tästä.

Havainne kuva suunnitelmista, pohjapiirros. Lataa kuvan pdf-tiedosto tästä.

Havainnekuva muutoksista, lehterin. Lataa kuvan pdf -tiedosto tästä.

Varpaisjärven kirkkoa koskevat tiedotteet ja päätökset

Varpaisjärven seurakuntataloa koskevat tiedotteet ja päätökset

hallintojohtaja
Postiosoite: Ilvolankatu 14b. Käyntiosoite: Riistakatu 11b
74100 Iisalmi

Toimin seurakuntayhtymän hallintojohtajana vastaten hallinto- ja henkilöstöhallinnon asioista. Minulle toimitetaan myös yhteisen kirkkoneuvoston ja -valtuuston käsittelyyn menevät asiat.

Kiinteistöpäällikkö
Ylä-Savon seurakuntayhtymä