Sukututkimus

Sukututkimuksen tekeminen itsenäisesti

Itsenäisesti on mahdollista tutkia 100 vuotta vanhempia tietoja mikrofilmeiltä. Ylä-Savon seurakuntayhtymän kaikkien jäsenseurakuntien (Iisalmi, Lapinlahti, Pielavesi, Sonkajärvi ja Varpaisjärvi) mikrofilmit sijaitsevat Palvelutoimisto ja keskusrekisterissä (p. 044 7335 202), Ilvolankatu 14b, 74100 Iisalmi. Toimisto on avoinna ma-pe klo 9-15. Mikrofilmien tutkimukselle on varattu huone, joka kannattaa varata etukäteen Palvelutoimisto ja keskusrekisteristä puh. 044 7335 202. Mikrofilmien tutkiminen itsenäisesti on maksutonta.

• Iisalmen seurakunnan kirkonkirjoista voi tehdä sukutukimusta alkaen vuodesta 1732.
  • Lapinlahden seurakunnan kirkonkirjoista voi tehdä sukutukimusta alkaen vuodelta 1858, sitä aikaisemmat tiedot löytyvät Iisalmen seurakunnan kirkonkirjoista (Lapinlahden ollessa Iisalmen kappeliseurakuntana).
  • Pielaveden seurakunnan kirkonkirjoista voi tehdä voi tehdä sukutukimusta alkaen vuodesta 1866.
  • Sonkajärven vanhat Rutakon Rukoushuoneen ajalta olevat kirjat  alkavat vuodesta 1854. Sonkajärven seurakunta perustettiin vasta 1920 ja vanhemmat tiedot löytyvät Iisalmen kirkonkirjoista.
  • Varpaisjärven kirkonkirjat alkavat vuodesta 1910. Sitä aikaisemmat kirkonkirjat löytyvät Nilsiän kirkonkirjoista (Kuopion ev.lut. seurakuntayhtymän keskusrekisteristä).

Sukututkimuksen teettäminen virkatyönä

Palvelutoimisto ja keskusrekisteristä voi tilata sukututkimuksen myös 100 vuotta nuoremmista tiedoista. Sukututkimus tulee aina tilata kirjallisesti sukututkimustilaus-lomakkeella tai vapaamuotoisella kirjallisella pyynnöllä. Virkatyönä tehty sukututkimus on aina maksullista ja tilaaja sitoutuu maksamaan pyytämänsä laajuisena tehdyn sukututkimuksen Kirkkohallituksen yleiskirjeen nro 10/2015 (6.5.2015) hinnaston mukaan.

Katso sukututkimuksista perittävät maksut täältä.