Virkatodistus, sukuselvitys ja sukututkimus

Ylä-Savon seurakuntayhtymän Palvelutoimisto ja keskusrekisteri hoitaa jäsenseurakuntiensa jäsenrekisteriä ja täältä toimistosta annetaan mm. virkatodistukset ja tehdään sukuselvityksiä ja -tutkimuksia. Todistukset ovat maksullisia ja hinnat löydät täältä.

Sukututkimus tulee aina tilata kirjallisesti sukututkimustilaus-lomakkeella tai vapaamuotoisella kirjallisella pyynnöllä. Virkatyönä tehty sukututkimus on aina maksullista ja tilaaja sitoutuu maksamaan pyytämänsä laajuisen tehdyn sukututkimuksen Kirkkohallituksen yleiskirjeen nro 10/2015 (6.5.2015) hinnaston mukaan. Lue tästä lisää sukututkimuksen tilaamisesta tai sen tekemisestä itsenäisesti mikrofilmeiltä.

Valitse asiointitapasi seuraavista:

1. Tilaa virkatodistus sähköisesti. Siirry tästä sähköiseen lomakkeeseen
Noudata lomakkeen ohjeita. Huom! Tällä lomakkeella ei voi tilata sukututkimusta.

2. Lataa, täytä ja toimita
Lataa haluamasi pdf-lomake:

Virkatodistuksen tilauslomake. Klikkaa tästä!
Sukututkimuksen tilauslomake. Klikkaa tästä!

a.) Täytä lataamasi lomakkeeseen tiedot ja lähetä sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen ylasavon.virkatodistukset@evl.fi. Tietoturvasyistä älä laita sähköpostilla lähetettävään lomakkeeseen henkilötunnuksen loppuosaa.

b.) Lataa, tulosta ja täytä lomake. Postita tai tuo lomake osoitteeseen:
Palvelutoimisto ja keskusrekisteri
Ilvolankatu 14 b
74100 Iisalmi

c.) Lataa, t
ulosta, täytä ja faksaa täyttämäsi tuloste numeroon 017 8335 233.

3. Tilaa puhelimitse numerosta 044 7335 202

4. Asioi kasvokkain

Nouda virkatodistus Palvelutoimisto ja keskusrekisterin toimistosta:
Ilvolankatu 14 b
74100 Iisalmi
Avoinna ma-pe klo 9-15

Mikä on sukututkimus?

Sukututkimus eli genealogia on historian aputiede, jonka tutkimuskohteena ovat ihmisten väliset sukulaisuussuhteet ja sukujen historia. Sukututkimuksia voi  tilata tai tehdä itse yli 100 vuotta vanhoista kirkonkirjoista tai tallenteista. Seurakunnissa/seurakuntayhtymissä  sukututkimuksia tekevät kirkkoherranvirastot/keskusrekisterit.

Mikä on sukuselvitys?

Sukuselvitys on ote henkilöä tai perhettä koskevista kirkonkirjaan tehdyistä merkinnöistä. Sukuselvitystä tarvitaan yleisimmin perunkirjoitukseen ja kuolinpesän asioiden hoitoon. Sukuselvityksen voi pyytää sen paikkakunnan kirkkoherranvirastosta tai keskusrekisteristä, jossa asianomainen on ollut kirjoilla.

Mikä on virkatodistus?

Virkatodistus tarvitaan esim. perunkirjoitusta varten tai pankkia varten hoidettaessa kuolleen henkilön raha-asioita. Passia ja ajokorttia varten ei enää nykyisin tarvita virkatodistusta. Seurakunnat antavat jäsenistään virkatodistuksia, joista peritään Kirkkohallituksen ohjeiden mukainen maksu. Virkatodistuksen tietosisältö määräytyy todistuksen käyttötarkoituksen mukaan. Virkatodistuksen voi saada myös mistä tahansa maistraatista. Virkatodistusta tarvitaan nykyään yhä vähemmän, sillä viranomaiset saavat usein tiedot suoraan väestötietojärjestelmästä. Virkatodistus tarvitaan mm. perunkirjoituksessa, perinnönjaossa ja sukututkimuksessa.