Seurakuntavaalit

Seurakuntavaalit järjestetään marraskuussa 2018. Vaalien tunnus on "Minun kirkkoni".

Vaaleissa äänestetään kirkon ja sen 400 seurakunnan tulevaisuudesta. Asettumalla ehdokkaaksi omassa seurakunnassasi ja äänestämällä voit vaikuttaa. Äänestysoikeus on kaikilla seurakunnan 16 vuotta täyttäneillä jäsenillä.

Aikataulu

• Ehdokasasettelu päättyy 17.9.2018
  • Ennakkoäänestys 6.-10.11.2018
  • Vaalipäivä 18.11.2018

Seurakuntayhtymässä on kahdet vaalit

Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakunnissa eli Iisalmessa, Lapinlahdella, Pielavedellä, Sonkajärvellä ja Varpaisjärvellä toimitetaan kahdet vaalit. Vaaleilla valitaan silloin jäsenet yhteiseen kirkkovaltuustoon, joka johtaa seurakuntayhtymää sekä seurakuntaneuvostoihin, joka johtavat seurakuntayhtymään kuuluvien seurakuntien toimintaa.

Miten meni vuonna 2014?

Edellisissä, vuoden 2014, vaaleissa koko maan äänestysprosentti oli 15,5. Ylä-Savon seurakuntayhtymän äänestysprosentti oli 15,0 (18,2). Vuoden 2010 vertailuluku löytyy sulkeista.

Iisalmi                                 12,4 (15,5)
Lapinlahti                            15,2 (19,7)
Pielavesi                             20,4 (23,6)
Sonkajärvi                          19,7 (19,9)
Varpaisjärvi                         18,1 (22,6)

Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen

Marraskuussa 2018 äänestetään seurakuntaasi uudet päättäjät seuraavaksi neljäksi vuodeksi. He päättävät siitä, millaisia linjauksia  seurakunnassa seuraavina vuosina tehdään ja mihin varoja käytetään. Luottamushenkilöt valitsevat myös jäseniä kirkolliskokoukseen, jossa päätetään kirkon yhteisistä asioista.

#minunkirkkoni